ابراز امیدواری روبیو در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز مذاکرات مسقط «بعدازظهر شنبه» / «زبان تهدید»، خط قرمز مهم حزب‌الله ادعا‌های رسانه‌ای درباره گفت‌و‌گو پیرامون خلع سلاح را «کذب محض» خواند منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است حماس: غزه نیازمند اقدام فوری جامعه بین‌المللی است واشنگتن: راه‌های بسیاری درباره موضوع ایران داریم، اما «دیپلماسی» با تهران برای ترامپ بسیار مهم است رئیس حشد الشعبی از ارسال «قانون ساختاری» این نهاد به پارلمان برای تصویب نهایی خبر داد ترامپ پس از دستور لغو محدودیت‌های آبی: می‌خواهم از مو‌های زیبایم مراقبت کنم رهبر انصار الله: مسئله اسرا اهمیتی برای نتانیاهو ندارد رئیس‌جمهور لبنان: حزب‌الله در موضوع سلاح‌های خود، «نرمش و انعطاف‌پذیری بالایی» نشان داده سندرز: ترامپ در مورد سومین دوره ریاست جمهوری جدی است اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم عراقچی: روابط ایران و الجزایر مستحکم و ریشه‌دار است لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر در مورد گفت‌و‌گو‌های تهران و واشنگتن در عمان

درخواست متحدان امارات از بایدن برای تجزیه یمن

رئیس شورای انتقالی جنوب یمن که تحت حمایت امارات است، از دولت جدید ایالات متحده خواست از تجزیه یمن حمایت کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۴ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 01
کد خبر: ۷۹۲۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، «عیدروس الزبیدی» رئیس «شورای انتقالی جنوب» در یمن که مورد حمایت امارات عربی متحده است در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی «گاردین»، خواستار حمایت «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا از تجزیه یمن شد.

 

الزبیدی در این گفت‌وگو با مطرح کردن این استدلال که بریتانیا در هنگام برگزاری همه‌پرسی «برگزیت» (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا)، به کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجازه مشارکت در این همه‌پرسی را نداد، مدعی شد که همه‌پرسی جدایی جنوب یمن از شمال این کشور از حمایت 90 درصدی ساکنان بخش جنوبی برخوردار خواهد بود و این همه‌پرسی باید منحصراً در بخش جنوبی برگزار شود و ساکنان شمال یمن نباید در آن مشارکت داده شوند.

 

شورای انتقالی جنوب گروهی سیاسی-شبه نظامی است که در یازدهم می ۲۰۱۷ تحت حمایت امارات در جنوب یمن تأسیس شد و ریاست این شورا را همانطور که اشاره شد،‌ عیدروس الزبیدی بر عهده دارد؛ الزبیدی فعال سیاسی در تحرکات جنوب یمن است که پیشتر، پست استانداری یمن را بر عهده داشته است.

 

طبق این گزارش، الزبیدی همچنین از «تیم لیندرکینگ» نماینده آمریکا در امور یمن درخواست کرد تا با شورای انتقالی جنوب یمن گفت‌وگوهایی را برگزار کند.

وی در این خصوص ادامه داد: «در صورتیکه صدای جنوب (یمن) شنیده نشود، مشکلات کشور حل نخواهد شد. ما به یک همه‌پرسی یا یک نوع مکانیسم دیگر برای مردم جنوب نیاز داریم تا عقاید آنها منعکس شود».

 

رئیس شورای انتقالی جنوب همچنین تصریح کرد که شورای انتقالی جنوب می‌بایست در هرگونه مذاکرات صلح تحت حمایت سازمان ملل نماینده داشته باشد و مدعی شد که سازمان ملل از ترس اینکه حضور نمایندگان شورای انتقالی جنوب یمن، فرایند صلح را دشوار کند، اجازه نمی‌دهد شورای انتقالی جنوب در مذاکرات صلح سازمان ملل نماینده داشته باشد.

 

امارات و عربستان سعودی که از ۱۳۹۴ به بهانه حمایت از دولت مستعفی به یمن لشکر کشی کردند و برای فرار از اتهام‌ها علیه خود، آبان ماه سال ۹۸ طرف‌های درگیر را پای قرارداد صلح موسوم به توافق ریاض آوردند؛ توافقی شکننده که نتوانست جلوی درگیری‌ها در جنوب یمن را بگیرد تا جایی که شورای انتقالی در هفتم اردیبهشت سال جاری در استان‌های جنوبی اعلام خودمختاری کرد.

 

اظهارات رئیس شورای انتقالی جنوب یمن درست در آستانه نشست امروز (دوشنبه) سازمان ملل برای افزایش کمک‌های مالی برای مردم یمن که در یک قدمی قحطی قرار دارند، مطرح شده است.

 

«مارک لوکاک» معاون دبیرکل سازمان ملل متحده در امور بشردوستانه امروز تأکید کرد که به کمک حدود چهار میلیارد دلاری نیاز است تا از « وقوع بدترین قحطی در جهان طی چند دهه اخیر در یمن» جلوگیری شود.

 

علیرغم آنکه ائتلاف متجاوز سعودی با راه‌اندازی جنگ علیه یمن در سال ۲۰۱۵، بخش زیادی از فاجعه انسانی در این کشور غرب آسیا را رقم زده است و اخیراً یک کشتی حامل حدود ۳۰ هزار تن گازوئیل برای مردم یمن را توقیف کرده است، لوکاک ابراز امیدواری کرد که عربستان سعودی، امارات عربی متحده و کویت کمک‌های چشمگیری به مردم یمن تخصیص دهند.

 

یورش ائتلاف سعودی به یمن کمتر از یک ماه دیگر وارد هفتمین سال خود می‌شود و در طول این سال‌ها، این کشور تحت محاصره همه جانبه زمینی، هوایی و دریایی قرار داشته است و ائتلاف سعودی اجازه هیچ پروازی را در فرودگاه بین‌المللی صنعاء نمی‌دهد، مگر برخی پروازهای سازمان ملل که پس از رایزنی‌های سیاسی فراوان صورت می‌گیرد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار